Syklet for de som er fanget i krig.

Åtte flyktninger bosatt i Halden-området syklet første helga i august Grenserittet for å sette fokus på TV-aksjonen. Flyktningene gjennomførte rittet med glans, til tross for at noen av dem aldri har syklet før.

Med seg på turen hadde hver flyktning en ledsager som tok dem trygt gjennom løypa. Østfoldingen og TV-aksjonsambassadør Lene Alexandra Øien var en av dem som stilte opp, og sammen med mentorene loset de ferske ritt-deltakerne i samlet flokk gjennom den fire mil lange traseen.

En av de ferske syklistene var Mohammad som kom til Halden fra Syria i fjor. Til NRK fortalte han var med på sykkelstuntet for å treffe nye folk.

– Jeg elsker å møte nye mennesker, så jeg håper det er mange i løypa når vi skal sykle, sier han.

Tv-aksjonsleder i Østfold, Renate Holm er stolt av de åtte deltakerne som representerer flere av landene som TV-aksjonen skal gi støtte til.

– Det var mange våte øyekroker da de trillet over mållinja, litt gjørmete og våte men veldig fornøyde. For flyktningene ble det en fin opplevelse og en mulighet til å få fram budskapet om at det er viktig at hjelpen kommer helt frem til de som er igjen i krigsherjede områder, sier Holm.

Lokale bedrifter som Call2action og Birk Sport bidro med nødvendige veiledning, ressurser og sykkelutstyr. På område til Grenserittet var TV-aksjonen og Røde kors synlige med bannere, vaffelvogn, sanitetsfolk og eget bamsesykehus.

Publisert 11.08.16 av Blimed2016