Team TV-aksjonen i Nordsjørittet

Hvert år sykler flere hundre syklister Nordsjørittet for TV-aksjonen, og gir alt for å gjøre verden et litt bedre sted.

Fra venstre: Tone Therese Paulsen i TV-aksjonen, Mette kvannli og Siri Ommedal i Nordsjørittet og Astrid Strøm (TV-aksjonen)

Under TV-aksjonen 2015 auksjonerte P3 ut plasser til årets sykkelritt, og all inntekt gikk til TV-aksjonen. Flere hundre kjøpte plasser, og lørdag står de klare til å sykle den 11 mil lange løypa. Silje Nordnes (NRK P3) og Tuva Fellmann (Juntafil) skal være lagledere for Team TV-aksjonen.

Nordsjørittet har vært samarbeidspartner av TV-aksjonen i syv år og er en viktig bidragsyter i det som er verdens største dugnad. I tillegg til at Nordsjørittet tilbyr sykkelplasser under auksjonen, bidrar de også hver høst på ringestafetten for næringslivet TV-aksjonen arrangerer.

Den beryktede Tubakken 

Den beryktede Tubakken, den lengste og bratteste bakken i rittet hvor mange frykter de skal treffe mannen med ljåen, vil for 5 år på rad lage folkefest i bakken. Arrangøren, grunneier i bakken Morten Thu-Khure og kompis Terje Kulleseid, rigger til med scene, show, mat og loddsalg, hvor all inntekt går til TV-aksjonen. Tubakken er også sjekkpunkt for TV Aftenbladet.

- Fantastisk initiativ vi setter utrolig pris på - dette er dugnad på sitt beste, sier Tone Therese Paulsen, Fylkesleder i Rogaland.

- At store aktører som Nordsjørittet, med sin mulighet for informasjonsspredning og synliggjøring velger å fokusere på nettopp TV-aksjonen, er vi svært takknemlige for. Denne typen engasjement er helt uvurderlig, og et flott eksempel på det som er vårt overordnede mål i TV-aksjonen, nemlig å engasjere på tvers av befolkningen. Alle skal med – næringsliv, organisasjoner, skoler og privatpersoner. Og sånn er det vel litt med TV-aksjonen også, sier aksjonsleder Vibecke Østby. 

Fakta om Nordsjørittet

  • Nordsjørittet er Norges nest største sykkelritt!
  • 91 km turritt fra Egersund til Sandnes i Rogaland, gjennom storslått natur!
  • Arrangeres hvert år andre lørdagen i juni
  • Eies av tre lokale sykkelklubber - Dalane, Nærbø og Sandnes sykkelklubb 
Publisert 06.06.16 av Blimed2016