Mange ringer og vil være bøssebærere

På callsenteret er det full fart og det har det vært de siste dagene. Callsenteret er de du snakker med når du ringer 02025. Callsenteret er åpent frem til kl. 23.00 i kveld, Lørdag 9-24 og Søndag 09-24.

- De fleste ringer for å melde seg for å bli bøssebærer eller har praktiske spørsmål om søndagens gåtur. Veldig mange har vært bøssebærer tidligere og ønsker å være det i år igjen, da får de tildelt en ny rode. Alle er positive, engasjerte og interessert og er klar for å gå søndagsrunden i år igjen, sier Anne Linckert. Hun er akkurat er ferdig med sin vakt. Til vanlig i nasjonal beredskap og hjelpekorps på Røde Kors sitt hovedkontor.

Mange ringer og ønsker å være bøssebærer i plasser det er fullt, og Anne spør da om de kunne tenke seg å gå i et annet område, og det er som regel ikke noe problem. Alder er heller ingen hindring for å engasjere seg, en av de andre på call senteret har hatt en 91 år gammel dame på telefonen som ville melde seg i år igjen. Det har også ringt inn en dame med ME som ønsket å være bøssebærer men helst i et område med lite trapper, hun fikk hjelp i likhet med alle de andre 286 som ringte inn i løpet av fredagen.

- Det er flere unger i alderen 10-14 år som ringer inn å ønsker å bli bøssebærer. Disse må få med seg sine foreldre da det er 18 årsgrense for å være bøssebærer, men det er gøy å se at det er den yngre generasjonen som må engasjere foreldrene i TV-aksjonen, sier Anne. Hun er klar for å gå hjem for dagen men er klar for en ny runde både i morgen og søndag!

 

 

 

Publisert 21.10.16 av Blimed2016